1,8 Triljoen USD stimuleringspakket is een goed geval voor bitcoin adoptie – Tyler Vinklevoss

De regering van de Verenigde Staten is van plan om een stimuleringspakket van 1,8 biljoen dollar in de Amerikaanse economie te injecteren dat zou kunnen leiden tot een brede bitcoin adoptie.

Tyler Winklevoss, een van de oprichters van de Gemini crypto uitwisseling, gelooft dat dit plan bewijst waarom de toonaangevende digitale cryptocurrency, bitcoin, zou worden geaccepteerd en geadopteerd door het publiek.

Dit huidige voorstel verslaat de eerder voorgestelde 1,6 biljoen dollar en de president dringt er bij de onderhandelaars aan beide zijden op aan om „Go big!

Wat is een stimuleringspakket?

Een stimuleringspakket is een reeks maatregelen die door de regering van een land worden genomen in een poging om de stervende economie te doen herleven. Gewoonlijk injecteren landen een stimuleringspakket in hun economie om de economie weer op gang te helpen, de koopkracht van de mensen te vergroten en banen te beschermen tegen verlies.

Hoewel veel landen een stimuleringspakket voor hun economie voorstellen als gevolg van het effect van de pandemie, heeft een dergelijke stimulans op de lange termijn echter de neiging om de mogelijkheid van hyperinflatie te creëren, wat leidt tot een aanzienlijke daling van de waarde van de munt.

Hoe zou deze hulp bij de invoering van de bitcoin?

Tyler Winklevoss is van mening dat het vermogen van de Federal Bank om uit het niets nieuw geld te kunnen drukken de geldigheid van Bitcoin bewijst. Hij stelt dat aangezien er maar 21 miljoen Bitcoin kunnen bestaan en de federale overheid zoveel dollars kan drukken als ze willen, de waarde van de Bitcoin meer dan de dollar waard is. Dit zou meer mensen ertoe moeten aanzetten om bitcoin te adopteren als een acceptabel financieel betaalmiddel en transactiemiddel.

In een van zijn vorige tweets had Tyler geopperd dat BTC na de pandemie even sterk zou zijn als ooit tevoren, en met veel andere geloven dat de dollar zijn sterke allure heeft verloren. Dit zou zeker leiden tot een brede bitcoin adoptie en acceptatie door het grote publiek.

Veel deskundigen hebben zich afgevraagd of de dollar niet zou worden beïnvloed door het stimuleringspakket dat de regering heeft voorgesteld.