FBI söker hem för andra tonåring i samband med Twitter-hack

FBI undersöker en annan tonåring som kan ha haft en roll att spela i Juli: s högt profilerade Twitter-hack som såg konton för några av världens mäktigaste politiker och populära kändisar komprometterade.

Enligt en rapport från New York Times lyckades FBI få en sökningsorder och kom ner till en 16-åring hemma som kan ha varit ansvarig för några av de tekniska delarna av Juli: s högt profilerade Twitter-hack.

Tonåringens hem i Massachusetts sökte på tisdag av FBI-agenter efter information från fyra oidentifierade vittnen som samarbetar med utredningar i ärendet.

Som de första rapporterna antyder är information och bevis som samlats in under sökningen förseglad och det finns en chans att Bitcoin Billionaire kan välja att inte anklaga tonåringen. Ingen arrestering har gjorts och tonåringens namn har hållits tillbaka på grund av att de är under 18 år och inte har åtalats ännu.

Tre har laddats hittills

Tre personer har anklagats för sitt engagemang i Twitter-hacket i juli där de tidigare amerikanska presidenten Barrack Obama, Amazon-grundaren Jeff Bezos, presidentens hoppfulla Joe Biden och många andra komprometterades.

17-årige Graham Clark , 19-årige Mason John Sheppard och 22-åriga Nima Fazeli har anklagats av federala åklagare för deras olika roller i hacket. Clark har erkänt sig oskyldig men sitter fortfarande i fängelse, efter att ha inte betalat sin borgen som är satt till 725 000 dollar.

De senaste undersökningarna av involveringen av denna tonåring från Massachusetts har drivits av information från olika källor. Det påstås att 16-åringen använde krypterade meddelandeprogram för att bättre skydda sig från övervakning.

Dessutom hade ungdomen påstås ha försökt få inloggningsuppgifter från olika företag genom att ringa anställda medan de låtsades vara en tredjepartsleverantör eller tjänsteleverantör. Dessa phishing-försök ledde så småningom till att hackare fick tillgång till backend-tjänsterna på Twitter.

New York Times-rapporten antyder att Massachusetts-tonåringen kan ha varit inblandad i andra olagliga aktiviteter online med hack.

Daily Chain var en av de första publikationerna som rapporterade om det högt profilerade Twitter-hacket i juli

Medan världen var mer fokuserad på att Obama, Biden och kändisar som Kanye West hade sina konton komprometterade, hade själva attacken en stor koppling till kryptovalutorummet.

Alla de komprometterade kontona delade olika iterationer av samma Bitcoin-giveaway-bluff som lovade användarna BTC, efter att de skickade ett visst belopp till ett par offentliga BTC-adresser.

Många av de största kryptovalutabörserna och högprofilerade affärschefer, företagets grundare och påverkare hade sina konton för att marknadsföra dessa bedrägliga meddelanden.

Attacken lyckades netto cirka 120 000 dollar i BTC från ovetande användare.